Long time no see

Sommaren och hösten har varit oerhört innehållsrika och mer är på väg.

Så här långt kan jag avslöja att två hästar har blivit fyra 🙂

Gianini har pensionerats som tävlingshäst, men vill helst ridas varje dag i alla fall och är pigg och positiv som vanligt. Efter allt han gett mig med otaliga utlandsresor, till och med ända över alperna ner till Italien, tycker jag att han förtjänar en härlig ålderdom där han får bestämma själv hur dagarna ska se ut.

Dolce Vita fick en otäck senskada i våras, veckan innan vår planerade tävlingsdebut. Hon opererades, har tillbringat sommaren med att läka och hösten med att vara på rehabiliteringsstall och traska på vattenband. Nu är hon hemma och vi tränar vidare i lugnt tempo. Hittills har allt sett bra ut, men det är en allvarlig skada och nu följer en tid med specialskoning och varsam uppträning. Men hon är lika härlig som alltid att rida 🙂

Malin som jag köpt Dolce Vita av har gett mig möjligheten att låna hennes fina sto Toy Girl för att ha en häst att träna och tävla med tills Dolce Vita är tillbaka. Toy Girl är utbildad till och med St George och riktigt härlig att rida. Hon behöver bygga styrka för att komma tillbaka till den formen, men ridbarheten är hög redan nu. Precis som sin kusin Gianini lyssnar hon oerhört väl på sätet och man kan rida på tanke.

I sommar blev jag också erbjuden att ta hand om en häst med sadeltvång. Ägaren hade både försökt själv och tagit hjälp för att lösa detta, men utan att lyckas. Jag har varit hos dem och föreläst samt även hållit utbildning i working equitation och hon trodde att om någon kan hjälpa hästen så är det jag. Så nu är även Fonzie i min ägo, en sexårig halvblodsvalack, svart som natten. Vi går lugnt framåt, men så här långt är han numera positivt inställd till sadeln och kommer glatt fram när jag kommer med den.

Fyra hästar och en kropp som fungerar si så där. Men allt går om man vill och jag har ju inte Team Enastående inte för inte! 🙂

Att inte ha de bästa förutsättningarna gör en desto mer kreativ, och jag vet att det finns lösningar för allt!

Fler positiva nyheter – som också hjälper till när jag nu har fyra hästar – kommer, men jag kan inte avslöja dem riktigt än… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *