Poddavsnitt

Här hittar du de poddavsnitt vi gjort tillsammans med Equipodden. Du kan bl a höra om mental träning, ridrädsla, WE, effektivt målarbete och prestationsångest.

.

Avsnitt 40 – RMI, WE, ridrädsla och en massa mer

Om mental träning, rätt mental inställning, att arbeta målinriktat, att komma över ridrädsla, WE – working Equitation, vikten av att förstå hästens beteende och hur hästens sinnen fungerar.

I detta avsnitt får vi möta Anna Nordin som driver Enastående Häst- och Ryttarutveckling. Anna arbetar som mental coach och är pararyttare. Anna har en otrolig livshistoria som lett fram till förståelsen för att arbeta mentalt. I detta avsnitt får ni bland annat höra om hur man kan programmera sig själv att ha Rätt Mental Inställning (RMI), hur man arbetar målinriktat och hur man kan arbeta om man fått en ridrädsla. Anna berättar också om WE (Working Equitation) och vikten av att förstå hästens beteende och hästens olika sinnen. Anna beskriver också hur vi i våra signaler påverkar hästen på olika sätt.

Håll i er för detta är ett riktigt dunderavsnitt, fram med papper och penna för i detta avsnitt får ni verktyg som kan användas båda i och utanför stallet.

https://www.podbean.com/ew/pb-jjers-e32d90

.

Avsnitt 89 – om ridrädsla och hur du övervinner den

Om ridrädsla, vad som händer i oss när vi blir rädda, hur det påverkar hästen och hur man kan övervinna den. Ridrädsla är vanligare än vad man tror och det kan vara svårt att bli av med. I detta avsnitt möter vi Anna Nordin som arbetar som mental coach. Anna rider också dressyr och WE. Anna berättar vad som händer i oss när vi blir rätta, hur vi påverkar hästen, när man ska ta hjälp och vilken typ av hjälp man kan få.

Missa inte detta grymma avsnitt!

https://www.podbean.com/ew/pb-f8hfz-11286af

.

Avsnitt 90 – om prestationsångest och hur du kan hantera den

Om prestationskrav/ångest, vad som händer när man får prestationsångest när man ska tävla, eller för att man intalar sig själv att man inte kan göra sin fina häst rättvisa, och konkreta tips kring hur du kan hantera det och komma vidare. Vi pratar inte bara om vad som händer om man känner prestationsångest när man ska tävla utan också om man har ångest när man rider hemma och någon tittar på.

Anna delar som vanligt med sig av massor av konkreta tips om vad man kan göra och varför man känner som man gör.

https://www.podbean.com/ew/pb-j5w7a-112f2db

.

Avsnitt 91 – om hur du gör för att nå dina drömmar

Om effektivt målarbete; Att sätta upp mål och att arbeta aktivt med mål är a och o om man vill lyckas. I detta avsnitt guidar Anna oss igenom hur man gör en nulägesanalys, hur man ska sätta upp mål, delmål och vilka framgångstrategier man kan använda för att nå sina mål. 

Så vill du utvecklas som person/ryttare/partner/vän eller egentligen vad som helst så är detta avsnittet för dig

https://www.podbean.com/ew/pb-s9g35-113c370

.