ClinicsWEclinicB

Anna visar hur WE-hindren rids och berättar samtidigt på ett pedagogiskt sätt hur detta går till, från debutant till svår klass. Clinicen är fartfylld och underhållande och passar både för show och utbildning. Även ekipage från den egna ridklubben/anläggningen kan delta.

En praktisk uppvisning och genomgång av teknikhindren i ridhus/på ridbana kan kombineras med en teoretisk genomgång av tävlingsregler, de olika hindren med mera och även med en ”prova-på-kurs” där jag undervisar ekipage som vill pröva. Allt kan skräddarsys efter era önskemål.

Kontakta Anna för att prata vidare om vad just ni önskar.

Anna Nordin har med sin häst Gianini ridit på landslagsnivå i WE. 2010 deltog de i Europeiska Mästerskapen i Italien och kom på 20:e plats. De demonstrerade också WE under Göteborg Horse Show samma år.

Anna anlitas flitigt för att visa upp WE som gren, introducera ridlärare till hur de kan använda det i undervisningen på ridskolan och som tränare för ekipage från prova-på-stadiet till elitnivå. Hon har suttit i Ridsportförbundets WE-kommitté  och deltagit i framtagningen av ett svenskt tävlingsreglemente. Hon har också skrivit häftet ”Så bygger och rider du WE-hindren”.

 

Sagt om Annas clinics:

”Tack för en inspirerande föreläsning/clinic på Vendelsö Ridskola. Du är en sann hjälte och förebild och Gianini en otroligt fin häst. Det var kul att se ert samspel och jag blev helt såld på WE. Jag kan fortfarande se er framför mig och är så glad att jag fick den möjligheten. Innan visste jag inte att du fanns, nu tänker jag på dig och din resa varje dag. Tack än en gång och lycka till med tävlingarna.”                                

Tiina Andersson, Vendelsö Ridskola

”En inspirerande och matnyttig clinic med många övningar och tips där det finns något för ryttare på de flesta nivåer och dessutom framfört med stor humor. Svårighetsgraden varierade och Anna, som satsar mot Paralympics, briljerade med bland annat galoppombyten på enhandsfattning.”    

Karin Krönmark, ordförande i Stockholmsförbundet av Svenska Blå Stjärnan

”Anna Nordin genomförde en mycket uppskattad clinic i Working Equitation hos oss.
Pedagogiskt och humoristiskt lotsade Anna oss igenom vad WE är och med stort engagemang hjälpte hon de ryttare som ville prova på. Anna är en god ambassadör för sin sport.”                       

Jackie Braconier, Bogesundslandets Ryttare

”Anna hade en uppskattad clinic i Working Equitation på Västerhaninge ridskola, Blåkulla gård. 
Vi instruktörer på Blåkulla hade blivit nyfikna på WE och tänkte att vi kunde ha användning av det i undervisningen på ridskolan. Vi tog kontakt med SvRF´s WE-kommitté, som rekommenderade Anna. Instruktörer och elever fick se hur man tränar enskilda hinder och hur man på ett enkelt sätt kan bygga WE-hinder. Vi fick också en presentation av hur man tävlar WE. Anna red sin egen häst och visade olika svårighetsgrader från lätt till svår klass. Vi har nu använt WE i undervisningen och även haft prova-på-tävling varje lov för barnen. Det vi tycker är toppen med den här formen av träning är att det leder till ridning av hästen i balans på ett omväxlande sätt. Ryttarna lär sig att fånga hästens uppmärksamhet, ha tålamod och kunna övertala hästen att göra saker som den är lite tveksam till utan att stressa på.”

Monica Holmqvist, instruktör på Västerhaninge ridskola, Blåkulla Gård

 

Vill du också anordna något, delta i ett evenemang eller veta mer? Klicka här!