KurserWEEM20104

För ridskolor: WE gör ridlektionerna roligare!

Kom igång med WE på ridskolan; locka nya elever och få ungdomarna att stanna i sporten. Under en halv- eller heldag får ridlärarna lära sig de teoretiska grunderna för WE och själva pröva att rida de olika hindren/uppgifterna. Under en workshop får de titta på hur WE kan  implementeras i den ordinarie lektionsplaneringen – och ge roligare övningar med inbyggd aha-upplevelse. Teori: Vad är WE? Hur bygger man hindren, vad tränar de, tips kring inlärning och utförande med mera. Workshop: Hur kan en lektionsplanering med WE se ut? Vilka befintliga övningar kan bytas ut/göras roligare/tydligare med WE? Hur använder man WE i större grupp? 10 st WE-hinderhäften ingår, som kan användas till lektionsplanering och i teoripass med eleverna. Starkit för WE-hinder kan köpas till.

WEEM20103Endagskurser & WEekends: Bli WE-ryttare på en dag

Endagskursen är en intensivkurs i WE som innefattar både teori och praktik. På förmiddagen får deltagarna testa de olika WE-hindren tillsammans med sina hästar. Under lunchuppehållet ingår ett teoripass med grunderna för WE, hur man bygger hindren, hur de rids och vad de tränar, olika tips för inlärning och utförande samt vad en domare tittar på vid tävling. På eftermiddagen får deltagarna pröva att rida en hel teknikbana och får individuella råd och tips att ta med sig hem för det fortsatta tränandet. Vid en WEekend tränas olika teknikhinder under båda lördagspassen och söndagen ägnas åt att träna att rida en hel teknikbana. WE-hinderhäften och startkit för WE-hinder kan köpas till.

 

Anna erbjuder clinics, utbildningar, kurser och träningar i Working Equitation. Hon anlitas flitigt för att visa upp WE som gren, introducera ridlärare till hur de kan använda det i undervisningen på ridskolan och som tränare för ekipage från prova-på-stadiet till elitnivå.

Anna har egna internationella meriter i WE, med Europamästerskap 2010 i Italien. Hon har suttit i Ridsportförbundets WE-kommitté  och deltagit i framtagningen av ett svenskt tävlingsreglemente. Hon har också skrivit häftet ”Så bygger och rider du WE-hindren”.

 

Sagt om Annas kurser:

”Jag är otroligt nöjd med kursen. Lärt mig så mycket och känns som ett jättekliv framåt. Jag är verkligen imponerad av din kunskap och pedagogik som är unik.”Michaela Ejderflykt
”Anna Nordin var med personalen på Säva Ridcenter en heldag och vi fick med oss massor av teori och praktiska övningar. Samtliga ridlärare blev superinspirerade att gå vidare med Working Equitation i den dagliga ridskoleverksamheten. Jag vet inte riktigt vem som hade roligast, vi eller hästarna! Vi fick också praktiska handböcker och ett litet startkit som är perfekt för att komma igång. Nu har vi börjat använda det i vår undervisning och våra elever tycker det är lika roligt och utmanande. Tack Anna för att du hjälpte oss att komma igång!”

Nina Brunstedt, ridskolechef, Säva Ridcenter AB

”Anna är inspirerande och har ett ödmjukt pedagogiskt förhållningssätt till både ryttare och häst!”

Anette Månsson

”Fjärde WE-lektionen idag och Idona har aldrig gått så samlat! Anna Nordin hjälpte oss att rida med magen och hållningen så att det blev upp och under utan tygelinverkan. Magic! Det lilla stoet, som bara vill springa, fortare, fortare, fortare, reagerar direkt på min nya magiska nyckel. Anna, du har verkligen en gåva i att identifiera hinder, lotsa framåt, ge nycklar och sprida segervittring. Känns som jag äntligen lärt mig rida. Tack Anna!”

Maria Waxin

 

Vill du också anordna något, delta i ett evenemang eller veta mer? Klicka här!