11252449_10156067224055131_4823894311417066599_n

Zulu-A

Lusitano, född 20 februari 2004 , ca 164 cm.
E: Altivo  U: Rehipica  UE: Haxixe

Zulu är utbildad till och med Grand Prix dressyr och Svår WE, av min eminente tränare Paulo Bastos. Jag har fått äran att fortsätta hans tävlingskarriär och han är en fröjd att rida varje dag. Som Paulo sa; har du väl skaffat en lusitano vill du inte ha något annat, och det är sant! Vi har startat internationellt i Holland med goda resultat och tävlar nu på St Georg-nivå bland friska ryttare och har kvalat till Intermediare 1.

Stella di Quadri A

Svenskt halvblod, född 26 mars 2018.
E: Conde Nord   U: Toy Girl   UE: Tolstoy

Har man haft förmånen att få ha en så komplett häst som Toy Girl i sitt liv vill man självklart klona henne om det vore möjligt. Stella är förhoppningsvis så nära man kan komma, väldigt lik sin mamma på alla sätt. Det är underbart att få vara med ända från början!

Toy Girl

Svenskt halvblod, född 12 maj 2000, ca 162 cm.
E: Tolstoy 701  U: Hamaia 16390  UE: Hickory 547

Tillsammans med Toy Girl vann jag SM-guld 2014 och kom samma år fyra på NM i Kristiansand, Norge. Då hade jag bara henne till låns, men nu är hon min och jag kommer att ha henne som avelssto. Hon har både gångartsdiplom, är selektionssto och har prestationsklass ** för sina egna prestationer på tävlingsbanorna. Det är underbart att hon finns hos mig igen! Toy Girl har gett mig fina Stella di Quadri A och härliga Allegro con Spirito A.

Allegro con Spirito A

Svenskt halvblod, född 29 mars 2020.
E: Kane   U: Toy Girl   UE: Tolstoy

Har man haft förmånen att få ha en så komplett häst som Toy Girl i sitt liv vill man självklart klona henne om det vore möjligt. Allegro är förhoppningsvis så nära man kan komma, om än hingst så väldigt lik sin mamma på alla sätt. Det är underbart att få vara med ända från början!

Formozo Silveiras

Lusitano, född 17 april 2010, ca 162 cm. E: Quialto  U: Pinoca  UE: Helvecio

Samvaron med Zulu inspirerade mig till ytterligare en lusitano, och min tränare Paulo Bastos hittade Formozo åt mig. Snart är jag redo för tävlingsbanorna även med denna härliga häst, med uttrycksfulla gångarter och hög ridbarhet!

24 augusti 2017 fick Formozo komma till de evigt gröna ängarna. Han drog på sig en strålbensfraktur i hagen, en skada som inte kan läka. Formozo är en av de vänligaste och mest positiva hästar jag någonsin träffat. Det var en ynnest att få ha honom i mitt liv, även om det blev mycket mer kortvarigt än jag önskat.

FotoLinaNydahl2

Gianini

Svenskt halvblod, född 3 maj 1991, ca 163 cm.
E: FlyingeFlamingo 481  U: Sarina 9674  UE: Vagabond 433

En fantastisk häst som jag haft lyckan att äga ända sedan 2001. Jag kände hans förra ägare sen tidigare och hon sa att vi skulle passa varandra perfekt. Första halvtimmen av vår bekantskap ägnades åt bockande i ett hörn av ridhuset, sen tyckte Gianini tydligen att jag var godkänd och nu är vi oskiljaktiga. Tillsammans har vi upplevt underbara saker både på och utanför tävlingsbanan. Vi har rest över halva Europa (Polen, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Österrike, Italien). Vi har tävlat dressyr, hoppning, fälttävlan och working equitation. Idag är Gianini en riktig WE-specialist, vi rider fortfarande på landslagsnivå och håller dessutom mycket uppskattade clinics runt om i Sverige. Gianinis favoriter är att klias och att äta apelsiner.

2 juli 2015 fick Gianini galoppera vidare till de gröna ängarna i Nangijala. Han skadade en sena allvarligt i hagen i mars 2015 och den läkte tyvärr inte. Ett mycket tungt beslut, men det enda rätta jag kunde göra för min kära vän som burit mig runt Europa på oförglömliga äventyr.

Dolce Vita THtitta-pA1-kopia

Svenskt halvblod, född 25 mars 2003, ca 174 cm.
E: Rubinrot 1033 U: Charmen 23496  UE: Chirac 611

Jag föll för Dolce Vita, eller som hennes förra ägare uttryckte det; hon valde mig, redan när vi träffades första gången. Jag skulle varken ha ett sto, en skimmel eller en outbildad häst, men när det säger klick både i ridning och hantering är det bara att tacka ja och vara glad att man fått chansen att träffas!

Dolce Vitas senskada läkte tyvärr inte ut, trots operation och omfattande rehab, så hon har nu fått återgå till sin karriär som avelssto. Något hon redan sedan tidigare visat att hon gör galant, som mor till Fiera Girl – trea i Kungakannan och 11:a på unghäst-VM för att bara nämna några av framgångarna. Nu finns Donna hos sin nya ägare Myrsjö Gård, där hon trivs som fisken i vattnet och har skaffat en massa nya hästkompisar!