Working Equitation – WE

WEEM20103

Working Equitation, WE, är grenen som kombinerar precision med fartfylld fläkt och låter häst och ryttare bli ett samspelt team. Det blir tydligt hur sits och inverkan påverkar hästen och ett gott horsemanship är nödvändigt för att lyckas. Många ryttare får en aha-upplevelse när övningarna i sig själva snabbt avslöjar om hjälperna ges på rätt sätt och med rätt timing.

Genom WE-övningar blir skolningen av häst och ryttare både tydligare och roligare. Det är samma grunder som i dressyren som övas – men genom uppggifterna (som kan byggas med vanligt hindermatetrial) får de ett uppenbart syfte och blir enklare att förstå för både häst och ryttare. Och så blir det mycket roligare förstås!

Anna erbjuder clinics, utbildningar, kurser och träningar i Working Equitation. Hon anlitas flitigt för att visa upp WE som gren, introducera ridlärare till hur de kan använda det i undervisningen på ridskolan och som tränare för ekipage från prova-på-stadiet till elitnivå.

Anna har egna internationella meriter i WE, med Europamästerskap 2010 i Italien. Hon har suttit i Ridsportförbundets WE-kommitté  och deltagit i framtagningen av ett svenskt tävlingsreglemente. Hon har också skrivit häftet ”Så bygger och rider du WE-hindren”.

 

 

WEhafteI häftet ”Så bygger och rider du WE-hindren” får du beskrivningar för samtliga 18 hinder. Dessutom får du veta vad en domare tittar på för varje hinder. Häftet är rikt illustrerat. Ett exempel ur häftet hittar du under ”tips”.

Genom att köpa ett häfte är du också med och bidrar till Annas satsning i dubbla landslag. Häftet kostar 200 kronor (+100:- om jag ska skicka det med post) och du kan beställa det genom att maila Anna

Vill du också anordna något, delta i ett evenemang eller veta mer? Klicka här!