Kursverksamhet

Jag håller regelbundet kurser som utbildar ryttare och hästar och gör dem till ett mer sammansvetsat team.

Man har i forskning kunnat visa att den mentala biten betyder mellan 50 och 90 procent för prestationen, beroende på idrottsgren. Det är lätt att förstå att det mentala spelar stor roll i en idrott som ridsport, där vi dessutom ska samspela med en annan individ – som till råga på allt är ett flyktdjur. Men hur ofta övar du det mentala egentligen? Precis som med all annan träning behöver den ske kontinuerligt för att ha någon bestående effekt. Genom kurserna får du verktygen för att öva vidare på egen hand. Enastående Utvecklings specialitet är kurser som kombinerar mental träning med din gren inom ridsporten.

Nu finns alltså äntligen möjligheten att kombinera ridträningen med mental träning, för att få både snabbare och bättre resultat.

För aktuella kurser och datum, gilla vår Facebooksida.

Ett urval av de kurser som regelbundet erbjuds:

Mental träning Special

Den här kursen inleds med att du får göra en ryttarprofil (nulägesanalys), för att ta reda på vad just du har störst nytta av att fokusera på inom mental träning, just nu. Utifrån din profil lägger vi upp en individuell plan för ditt kursdeltagande och även för den närmaste tiden efter kursen. Kursen innehåller flera pass enskild coaching och med nära koppling till detta rider du träningspass tillsammans med din häst. Tack vare det exklusiva individuella upplägget har alla ryttare glädje av den här kursen – oavsett utbildningsnivå eller hur långt du kommit med din mentala träning. Som all träning behöver den mentala underhållas för att fortsätta vara på topp. Med Specialkursen kan du som inte börjat ännu få en flygande start och du som redan jobbar med det mentala se till att hålla utvecklingen igång.

VIP-kurs ­– för dig som vill ta ett stort steg framåt

Unna dig en VIP-kurs, där allt fokus ligger på dig och din häst i tre dagar. Du får både uppsutten och avsutten vägledning inom mental träning, allt skräddarsytt efter vad just du behöver och önskar åstadkomma.

Mental träning och ridträning – kursserie med tre fristående delar 

Var med på alla delarna och få en genuin bas i mental träning, eller välj det du har störst behov av; effektivt målarbete, mentala metoder eller tävlingsprestation.

1-2 gemensamma ”föreläsningar” på kursens tema, därutöver har alla deltagare enskild coaching där du coachas inom det som just du behöver. Med nära koppling till den mentala träningen rider du också träningspass tillsammans med din häst. I mindre omfattning går det även att hyra en häst av oss för deltagande i kurserna.

Effektivt målarbete – genom att klargöra dina mål och utarbeta en plan får du motivation och drivkraft som håller i sig. Utvecklingen kommer som ett brev på posten när du lär dig använda effektivt målarbete. På kursen får du hjälp att stämma av var du befinner dig, sätta lämpliga, attraktiva mål och hur du ska jobba vidare tillsammans med din häst. Efter den här kursen har du motivation och glädje i varje ridpass (även när det regnar eller är svårt).

Ser du det du vill ska hända eller det du fruktar kan hända? Lär dig att använda visualisering både för att lyckas bättre med ridningen och för att övervinna oro. Du får också lära dig att ”rida i bubblan”, hålla fokus och stänga ute åskådare och omgivning. Övervinn dina själv-tvivel och lär dig vara lagom nervös, så fjärilarna i magen flyger i ordnad formation. Efter den här kursen spelar det ingen roll vem som sitter på läktaren när du rider eller om det står blommor på domarbordet, du har metoden för att hålla dig trygg i alla lägen. Du kan rida som bäst även när det gäller som mest.

Tävlingsdax! Att träna tävlingslikt är det bästa sättet att förbereda sig för att kunna prestera sitt bästa. Under en helg får du träna tävling och samtidigt få tips för både det ridtekniska och det mentala. Efter den här kursen är du redo för utmaningarna på årets tävlingar!

Hantera din ridrädsla och få tillbaka glädjen

Får du en klump i magen när du ska rida?
Händer det att du avstår från att rida på grund av oro?
Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som skulle kunna hända och förtar glädjen? Efter önskemål ger vi nu en kurs speciellt riktad till dig som vill komma över din ridrädsla. Under en helg får du lära dig mentala tekniker för att hantera rädslan och hitta tillbaka till glädjen. Teoretiska pass och workshops varvas med pass där du får arbeta tillsammans med din häst. Vi tränar bland annat visualisering, anspänningsreglering, övervinna inre tvivel och modellering. Efter den här kursen har du verktygen för att komma över din rädsla och har även fått träna samspelet med din häst och ert ömsesidiga förtroende. Kursinnehållet skräddarsys för varje ekipage.

Mental träning för tränare och ridlärare

Utbildning i mental träning för tränare och ridlärare – det vill säga hur du kan integrera mental träning i din ordinarie undervisning, för att ge dina elever ett mervärde. En teoretisk del om metoder och en praktisk del om hur du implementerar dem i ditt tränaruppdrag.

Intensivkurs i Mental Träning för ryttare

Få grunderna inom de viktigaste områden av mental träning, tillsammans med konkreta verktyg som du kan använda direkt, t ex visualisering och tygla inre tvivel.
Du får också hjälp att komma igång med effektivt målarbete som tar dig dit du vill.

Skräddarsydd intensivkurs med ridpass

Oavsett om ditt mål är att komma över en rädsla eller prestera bättre på tävling kommer den här kursen att ge dig en skjuts framåt i utvecklingen. Under den här kursen kommer du ha möjlighet att kombinera mental träning med ridträning i form av dressyr, working equitation eller både och!

Du får göra en nulägesanalys med hjälp av en specialframtagen profil för ryttare vad gäller PST- Psykologisk FärdighetsTräning (det mest använda redskapet inom idrottspsykologin). Utifrån din profil får du sedan ett skräddarsytt träningsprogram och även dina ridpass anpassas för att ge dig bästa möjliga utdelning utifrån din profil. Ekipage på alla nivåer är välkomna. 1-2 ridpass per dag och mental träning enskilt och i grupp. 

WE-ekend och WE-dagar – för alla hästar och ryttare

Ta chansen att pröva eller vidareutvecklas inom Ridsportförbundets nyaste gren – WE, working equitation. Här kombineras fart, fläkt och lydnad, på köpet blir du och din häst ett samspelt team. Under en helg får du de teoretiska kunskaper du behöver för att tävla, får träna olika teknikhinder och avslutningsvis rida en hel WE-bana. Alla är välkomna, oavsett utbildningsnivå på häst och ryttare – WE går att anpassa så det är roligt och givande för alla. Både teori och träning individanpassas så att alla ekipage får utvecklas vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *