Kurser

Ett urval av kursutbudet:

EM20115

VIP-kurs ­– för dig som vill ta ett stort steg framåt

Unna dig en VIP-kurs, där allt fokus ligger på dig och din häst i tre dagar. Du får både uppsutten och avsutten vägledning inom mental träning, allt skräddarsytt efter vad just du behöver och önskar åstadkomma.

Om du vill ha en allmän skjuts framåt kan din kurs innehålla det här:

Du får handledning att göra en nulägesanalys utifrån en idrottspsykologisk kravprofil specialframtagen för ryttare. Du får lära dig att sätta upp mål på ett effektivt sätt och tillsammans med nulägesanalysen tar vi fram en handlingsplan som ser till att du når dem. Du lär dig olika mentala tekniker som passar dina behov, och får öva dem både avsuttet och uppsuttet. När du åker hem har du med dig uppgifter i bagaget som hjälper dig att hålla farten uppe i din utveckling.

4 ridpass med mental träning, 5 coachingpass samt avsatt tid för egen träning enligt handlingsplanen. Boende för dig samt box till din häst går att boka. Under din VIP-kurs kan du lägga allt fokus på din egen utveckling. Boka kursen när det passar dig bäst, inga fasta datum finns – den här kursen är för dig och utgår från dig! Bokar du in dig tillsammans med en vän får ni paketpris (alla pass är individuella).

Mental Träning – specialkursen skräddarsydd för dig, med enskild coaching

Oavsett om ditt mål är att komma över en rädsla eller prestera bättre på tävling kommer den här kursen att ge dig en skjuts framåt i utvecklingen.

Du får möjlighet att kombinera mental träning med ridträning i form av dressyr, working equitation eller både och!

Du får göra en nulägesanalys med hjälp av en specialframtagen profil för ryttare vad gäller PST- Psykologisk FärdighetsTräning (det mest använda redskapet inom idrottspsykologin).

Utifrån din profil och enskilda coachingpass får du sedan ett skräddarsytt träningsprogram och även dina ridpass anpassas för att ge dig bästa möjliga utdelning utifrån din profil.

Ekipage på alla nivåer är välkomna.

3 ridpass, 1 teoripass, 3 pass enskild coaching. Boende för dig samt box till din häst går att boka.

Mental Träning – weekendkurser med häst

Mental träning har allra störst effekt om du också får öva metoderna till häst. Under två helger får du den nödvändiga teoretiska kunskapen, samt möjlighet att också träna dem konkret. Kursen är uppdelad i två fristående delar omfattande varsin helg.

Del 1: Förbättra prestationen (målarbete, mental förberedelse, fokusering, utvärdering)

Del 2: Mentala metoder i ridningen (visualisering, anspänningsreglering, inre tvivel, modellering)

3 ridpass, 4 teoripass. Boende för dig samt box till din häst går att boka.

Paketpris för dig som bokar båda delarna.

Hantera din ridrädsla och hitta tillbaka till glädjen

Får du en klump i magen när du ska rida?

Händer det att du avstår från att rida på grund av oro?

Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som skulle kunna hända och förtar glädjen?

Efter önskemål ger vi nu en kurs speciellt riktad till dig som vill komma över din ridrädsla. Under en helg får du lära dig mentala tekniker för att hantera rädslan och hitta tillbaka till glädjen. Teoretiska pass och workshops varvas med pass där du får arbeta tillsammans med din häst. Vi tränar bland annat visualisering, anspänningsreglering, övervinna inre tvivel och modellering. Efter den här kursen har du verktygen för att komma över din rädsla och har även fått träna samspelet med din häst och ert ömsesidiga förtroende. Kursinnehållet skräddarsys för varje ekipage.

5 teoripass, 3 pass tillsammans med hästen/ridpass. Boende och mat för dig ingår. De hästar som används till kursen är trygga lusitanos, speciellt utvalda för denna uppgift. Vill du ha med din egen häst så kontakta oss.

Mental Träning – Tävlingsdax

Att träna tävlingslikt är det bästa sättet att förbereda sig för att kunna prestera sitt bästa. Under en helg får du träna tävling och kombinera det med teoripass om hur du förbereder dig bäst, hanterar nervositet och hur du utvärderar för att få ut mesta möjliga av varje tävling. Dessutom får du enskild coaching där vi går igenom vad just du kan ha störst nytta av för att förbättra prestationen på tävling. Efter den här kursen är du redo för utmaningarna på kommande tävlingar!

4 ridpass, 2 teoripass, enskild coaching. Boende för dig samt box till din häst går att boka.

WEekend

Under en helg ligger allt fokus på WE – working equitation. Kursen passar lika bra för digWEEM20104 med höga tävlingsambitioner som för dig som rider WE för att det är roligt eller testar för första gången. WE går att anpassa till alla nivåer, så att alla hästar och ryttare har roligt och utvecklas!

3 ridpass, 1 teoripass. Boende för dig samt box till din häst går att boka.

WE-dag

WE-dagen passar lika bra för dig med höga tävlingsambitioner som för dig som rider WE för att det är roligt eller testar för första gången. WE går att anpassa till alla nivåer, så att alla hästar och ryttare har roligt och utvecklas!

1 dag; 2 ridpass, 1 teoripass. Boende för dig samt box till din häst går att boka.

Mental Träning – kvällskurs i tre fristående delar ger dig viktiga grunderna

Varje del tar upp ett viktigt område inom mental träning och ger dig konkreta metoder att börja använda direkt. Var med på alla för en solid grund inom mental träning, eller plocka de bitar du behöver mest.

Del 1 – Att styra sinnet. Om metoderna visualisering, modellera mästarna, anspänning – att vara lagom nervös, att byta nervositet till mod, tygla din Gremlin – övervinn inre tvivel.

Del 2 – Effektivt målarbete. Om hur du når dit du vill med smarta mål, nulägesanalys, handlingsplan, team, utvärdering av handlingsplan samt träning/tävling – hur du gör varje tillfälle till ett steg framåt

Del 3 – Använd din inre kraft. Om hur du hittar ditt bästa tillstånd för prestation och hur du återtar det, vinsten av att skilja på person & prestation och hur avslappning är en nyckel till koncentration och kraft

Paketpris för dig som bokar alla delar.

Mental Träning – intensivkurs med alla viktiga grunder

Under en heldag får du lära dig effektivt målarbete, visualisering, att vara lagom nervös, tygla inre tvivel och hur du gör för att rida som bäst när det gäller som mest. Efter den här kursen har du alla grunder du behöver. Inklusive kursmaterial.

Mental Träning – fortsättningskurser

Varje del tar upp ett viktigt område inom mental träning och ger dig konkreta metoder att börja använda direkt. Plocka de bitar du behöver mest och få praktisk träning som du genast har nytta av.

Del 4 – Få tillgång till dina resurser. Om anspänningsreglering, den viktiga inre dialogen samt koncentrationsförmåga. Massor av praktiska övningar.

Del 5 – Hantera din rädsla och få tillbaka glädjen. Praktiska övningar som hjälper dig omvandla nervositet till mod, hantera inre tvivel och stressade situationer. Du får också öva visualisering.

Del 6 – Tävlingsdax. Om att kunna ladda upp på rätt sätt inför tävling och hitta sin framgångsstrategi. Att sätta mål och utvärdera resultatet på ett sätt som alltid för dig framåt. Du får också lära dig mer om anspänningsreglering.

Del 7 – Prestera ditt bästa – hitta bubblan. Om att det blir som du tänker, så lär dig teknikerna för att tänka rätt. Praktiska övningar för att vara lagom nervös och att kunna skapa och behålla fokus på det som för stunden är viktigast.

Mental Träning för tränare – ge dina elever ett mervärde!

Den mentala biten står för 50-90% av prestationen beroende på idrott. Det blir en självklar fördel om du som tränare även kan hjälpa dina elever med den här viktiga biten.

Kursen är uppdelad i två fristående delar, så du kan fördjupa dig inom de områden du behöver.  Innehållet är skräddarsytt för tränare.

Del 1: Förbättra prestationen (målarbete, mental förberedelse, fokusering, utvärdering)

Del 2: Mentala metoder i ridningen (visualisering, anspänningsreglering, inre tvivel, modellering)

Kursdelarna ges dagtid vardagar, en heldag per kursdel.

Anmälan och frågor: anna@enastaende.se   Välkommen!

Sagt om Annas kurser:

Anna-Karin Wickström, tävlingsryttare dressyr:   ”Deltog i kursen Mental Träning – Tävlingsdax  hösten 2014. Under dessa dagar fick jag praktiskt hjälp att överkomma mina inre tvivel och istället fokusera på uppgiften. Sedan denna kurs har jag ett helt annat lugn och trygghet i min ridning. Inne på tävlingsbanan kan jag nu fokusera på glädje och en bra känsla i min ridning istället för nervositet och prestationsångest. Jag åkte till kursen som häst och ryttare och vi lämnade Ellesta Gård som ett mer sammansvetsat team och ekipage. Jag rekommenderar Anna till alla jag känner. Alla som rider och tävlar borde investera i denna kurs och jag ser fram emot uppföljningskursen för att ta ännu ett kliv i rätt riktning”.

Dressyrryttare som valde VIP-upplägget:   ”Jag tyckte att det var väldigt bra att gå kursen. Det var bra att helt kunna koncentrera sig på sitsen och den mentala biten under de dagarna. Upplägget var mycket seriöst, och jag använder bitar av tankesätten. Jag har bland annat använt tekniken med att skriva utvärdering efter ridpasset. Jag använder dessa utvärderingar för att ibland titta tillbaka, och finna tråden igen. Det är som att det jag fäster på pappret blir mindre personligt, och hjälper mig att skilja på mig, mina känslor och min ridning/prestation. Jag har också märkt att jag i viss mån kan jag styra min ridkänsla med rätt ord. Jag läser dem, och upprepar dem för mig själv i början av passet. Och orden styr mig.”

Eva Fredriksson, som kämpat mot ridrädsla: ”Att få hjälp av Anna med min rädsla kopplat till ridningen har varit helt avgörande för att få tillbaka glädjen på hästryggen igen. Min rädsla har under många år etsat sig fast i ryggraden, nu kan jag äntligen fokusera på att utveckla min ridteknik istället för att vara livrädd för allt som skulle kunna hända.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *