Profilbild3Om Anna

Det var en tidig höstkväll när Anna, 11 år, red hemåt på sin lilla ponny. Från andra hållet på den långa raksträckan kom två bilar körande. Plötsligt påbörjar den ena en omkörning. Anna inser att det inte finns plats för alla tre, men har ingenstans att ta vägen. Det som inte får hända har hänt. En liten ponny fick sätta livet till och den lilla flickan blir svårt skadad men överlever mirakulöst.

Idag inspirerar Anna Nordin andra med sin historia:

– Du kan inte välja vilka situationer du hamnar i, men du kan alltid välja vad du gör av dem.

Tonåren var jobbiga, inte nog med ett svårt handikapp – utan dessutom utmaningen att vara annorlunda, att alltid sticka ut.
– Det har inte alltid varit enkelt, säger Anna, men det har lärt mig att allting går, bara man vill och vågar. Den inställningen har tagit henne långt, hon rider i landslaget i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning och har dessutom ridit EM i working equitation – där i konkurrens med fullt friska ryttare. Som om inte det var nog har hon också under flera år kört mc och porsche på bana.

RMI är ett av Annas ledord. Med Rätt Mental Inställning kommer du längre. Och med effektivt målarbete går det snabbare. Med sin historia ingjuter Anna trovärdighet i budskapet att allt är möjligt. Hon inspirerar och motiverar andra att ta sig an sina egna utmaningar.

Anna är diplomerad coach med certifieringsutbildning och presenterar ett systematiskt sätt att arbeta målinriktat. Med mycket humor och sin egen livshistoria som en röd tråd blir det lättsamt och lärorikt på samma gång. Anna är också certifierad i Prestationsutveckling genom kommunikation, en utbildning som ges av Riksidrottsförbundet för elitidrottare och elittränare.

Anna erbjuder föredrag, workshops och utbildningar som skräddarsys efter företagets behov och önskemål. Anna kan även erbjuda coaching, individuellt eller i grupp.

Sagt om Anna

”Inspirerande”

”Ger en energikick som stannar kvar”

”Personlig och medryckande”

”Får alla engagerade”

”Bra pedagog och god förebild”

”Lämnar starka avtryck”

 

Föreläsare

Annas föredrag har budskapet att man kan allt man vill, det handlar bara om inställning och att våga vilja! Hennes egen livshistoria går som en röd tråd genom föredragen, som ger deltagarna både inspiration och effektiva verktyg. Bland kunderna finns Talarforum, Accenture, IDG – International Data Group, Nordex, Trelleborgs kommun, Sotenäs kommun och Stockholms läns landsting.

Utbildare

Anna håller regelbundet workshops och utbildningar hos företag och föreningar kring bland annat effektivt målarbete, teambuilding, valda sanningar och konsten att ge feedback. Bland kunderna finns Mekonomen, Gävleborgs Ridsportförbund, Brokindsryttarna och ISP – Inspektionen för Strategiska Produkter. Anna har lärarexamen med specialpedagogisk inriktning och har även arbetat som lärare i åk 6-9 under flera år.

Rådgivare/Coach

Anna har drivit ett egeninitierat tvåårigt projekt, finansierat av Allmänna Arvsfonden, där hon coachat andra benamputerade i deras nya livssituation. Därefter har Anna under två år, i Stockholms Stads regi, coachat ungdomar från besvärliga familjeförhållanden. Genom coachingen har de fått möjlighet till en ”nystart” där de vågat sätta mål och också funnit kraften och modet att nå dem. Anna coachar idrottare i deras satsning, och i att komma över rädslor och andra mentala spärrar, specialistområdet är ryttare.

Projektledare

Anna var ansvarig projektledare för HKP-coach (Hälsa, livsKvalitet och Prestanda för benamputerade), som nämns ovan. Hon har också under flera år arbetat som projekt- och produktionsledare inom reklambranschen, dels på Norsk Hydro och även på reklambyrån Hallberg & Thorstenson. Där med kunder som GB Glace AB, Karamellkungen AB och läkemedelsföretaget Roche AB.

Skribent

Anna skriver regelbundet för olika tidningar, däribland Hippson Magazine och Hästfocus. Hon skriver främst artiklar kring mental träning, coaching och olika hästrelaterade ämnen.

Akademiska utbildningar

2013-2014 Idrottspsykologi 22,5 poäng, Halmstad högskola och Stockholms universitet

2007-2008 Lärarexamen 180 poäng*,
Stockholms Universitet, urval av innehåll:

 • Specialpedagogik 35 poäng
 • Professionellt lärarskap med examensarbete 20 poäng
 • Att leda arbetslag 5 poäng

1994-1998 Gymnasielärarprogrammet,
Uppsala Universitet, inriktning biologi, kemi och naturkunskap, följande ingår:

 • Kemi 40 poäng
 • Biologi 55 poäng
 • Pedagogik 40 poäng

1994-1998 Sveriges Lantbruksuniversitet,
Uppsala, fristående kurser:

 • Etologi, Djurskydd, Avel, Utfodring, Hälsa, totalt 21 poäng
 • Examensarbete (etologi hästar), magister 20 poäng

* 180 poäng motsvaras av 270 poäng från och med 1 juli 2007

Urval av relevanta kortare utbildningar

 • 2014   Idrottspsykologi, Malmö Högskola
 • 2014   Idrottspsykologi, Gymnastik- och Idrottshögskolan Stockholm
 • 2014   Hästens sinnen och beteende, Linköpings Universitet
 • 2013   Idrottspsykologi, Halmstad Högskola
 • 2013   Hästskötarutbildning, Hästsportens Folkhögskola Strömsholm
 • 2011-2012 Prestationsutveckling genom kommunikation,                                                            Elitidrottssatsning hos Riksidrottsförbundet
 • 2010  Certifieringsutbildning Coach, Akademi Coachstjärnan
 • 2009-2010  Diplomerad Coach, Akademi Coachstjärnan, Stockholm