Böcker och Poddar

"Hjälp jag ska rida!" bokomslag

Hjälp jag ska rida!

Pris:

469

kr

Beställ nu

”Hjälp, jag ska rida! – en handbok i att hantera rädsla och andra mentala hinder i ridningen” blev en succé direkt! Boken lär dig hur rädsla fungerar och du får även lära dig mentala metoder för att hantera den. Du får veta varför det vanligaste rådet ”rid trots att du är rädd, så går det över” inte fungerar.

I boken får du konkreta verktyg för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskeläge – från oro till trygghet och glädje. Du får ökad kunskap om varför hästar gör som de gör och hur du kan påverka det både omedvetet, men framförallt medvetet. Du får också hjälp att bygga din egen plan från rädsla till glädje. För att läsa mer om boken klicka här.

Vinnande ridning

Vinnande ridning

Pris:

469

kr

Beställ nu

Att prestera som bäst när det gäller som mest. Den mentala biten sägs stå för minst halva prestationen – och inom ridsport så mycket som 90 procent! Ofta är det den mentala biten som är vår största begränsning, kanske för att det är den vi tränar minst.

Våra tankar påverkar hur vi känner och hur vi presterar – de lägger grunden för vad vi klarar och hur vi upplever situationer. Boken lär dig välja tankar som hjälper istället för stjälper, hur du övervinner självtvivel samt hittar och bibehåller ”flow”. Du får också lära dig att vara "lagom nervös" och hur att träna o-perfekt kan hjälpa dig till bättre resultat på tävling. För att läsa mer om boken klicka här.

"WE hinderhäfte" omslag

WE Hinderhäfte – uppdaterad & utökad version, inkl webbkurs!

Pris:

350

kr

Beställ nu

I det här häftet får du veta allt du behöver om de 18 teknikhindren i WE. Hur de rids i olika klasser, hur du kan bygga dem själv, vad de tränar och vad en domare tittar på vid tävling. Du får också tips för inlärning samt för enhands-fattning.

I "Så bygger och rider du WE-hindren" får du veta vad respektive hinder tränar, för att kunna använda WE-hindren även i ditt ordinarie träningsupplägg för styrka, balans, koordination, lösgjordhet och samarbete. Häftet tar upp hur hindren rids i olika klasser, samt vad en tävlingsdomare lägger extra vikt vid i sin bedömning av genomförandet. Du får dessutom tips kring enhandsfattning, så du lättare kan rida med lans och öppna grind. I svår klass rids alla moment på enhandsfattning hela tiden.

Poddar

Bli en mästare på mästerskap

Bli en mästare på mästerskap genom att lära dig PFT – Plan, Fokus och Team! För att lyckas behöver du en plan, helst flera! Att vara i bubblan handlar om att kunna hålla fokus på rätt sak vid rätt tillfälle – utan att låta dig störas. Din viktigaste team-medlem är faktiskt ofrivillig, vilket kräver en särskild hänsyn, men kom även ihåg de andra i teamet för att ge dig bästa förutsättningar för prestation. Det här är en serie med tre avsnitt och kostar 99 kronor.

Lyssna på podden här

Mental träning för ryttare

I detta avsnitt får Equipoddens lyssnare möta Anna Nordin som driver Enastående Häst- och Ryttarutveckling. Anna arbetar som mental coach och är dessutom pararyttare. Anna har en otrolig livshistoria som lett fram till förståelsen för att arbeta mentalt. I detta avsnitt får ni bland annat höra om hur man kan programmera sig själv att ha Rätt Mental Inställning (RMI), hur man arbetar målinriktat och hur man kan arbeta om man fått en ridrädsla. Anna berättar också om WE (Working Equitation) och vikten av att förstå hästens beteende och hästens olika sinnen. Anna beskriver hur vi i våra signaler påverkar hästen på olika sätt. Håll i er för detta är ett riktigt dunderavsnitt, fram med papper och penna för i detta avsnitt får ni verktyg som kan användas båda i och utanför stallet.

Lyssna på podden här

Prestationsångest

Den här delen av Equipoddens miniserie med Anna Nordin har temat prestationsångest. Vi pratar inte bara om vad som händer om man känner prestationsångest när man ska tävla utan också om man har ångest när man rider hemma och någon tittar på. Anna delar som vanligt med sig av massor av konkreta tips om vad man kan göra och varför man känner som man gör.

Lyssna på podden här

Ridrädsla

Det här är en del i miniserien hos Equipodden om mental träning för ryttare, med ryttarcoachen Anna Nordin. Ridrädsla är vanligare än vad man tror och det kan vara svårt att bli av med. I detta avsnitt möter vi Anna Nordin som arbetar som mental coach. Anna rider också dressyr och WE. Anna berättar vad som händer i oss när vi blir rädda, hur vi påverkar hästen, när man ska ta hjälp och vilken typ av hjälp man kan få. Missa inte detta grymma avsnitt!

Lyssna på podden här

Sätt mål för att lyckas

I den här delen av Equipoddens miniserie med Anna Nordin pratar vi om hur man arbetar med mål på ett framgångsrikt sätt. Att sätta upp mål och att arbeta aktivt med mål är a och o om man vill lyckas. I detta avsnitt guidar Anna oss igenom hur man gör en nulägesanalys, hur man ska sätta upp mål, delmål och vilka framgångstrategier man kan använda för att nå sina mål. Så vill du utvecklas som person/ryttare/partner/vän eller egentligen vad som helst så är detta avsnittet för dig.

Lyssna på podden här