Böcker och Poddar

Utgivna böcker

"Hjälp jag ska rida!" bokomslag

Hjälp jag ska rida!

Pris:

469

kr

Boken ”Hjälp, jag ska rida! – en handbok i att hantera rädsla och andra mentala hinder i ridningen” blev en succé direkt! Boken lär dig hur rädsla fungerar och du får även lära dig mentala metoder för att hantera den. Du får veta varför det vanligaste rådet ”rid trots att du är rädd, så går det över” inte fungerar. Du får konkreta verktyg för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskeläge. Du får ökad kunskap om varför hästar gör som de gör, och hur du kan påverka det, både omedvetet men framförallt medvetet. Du får också hjälp att bygga din egen plan från rädsla till glädje.

Beställ nu
Visa Mer
Dropdown icon menu
"WE hinderhäfte" omslag

WE Hinderhäfte

Pris:

310

kr

I det här häftet får du veta allt du behöver om de 18 teknikhindren i WE. Hur de rids i olika klasser, hur du kan bygga dem själv, vad de tränar och vad en domare tittar på vid tävling. Du får också tips för inlärning samt för enhands-fattning.

Beställ nu
Visa Mer
Dropdown icon menu

Poddar

Mental träning för ryttare

I detta avsnitt får vi möta Anna Nordin som driver Enastående Häst- och Ryttarutveckling. Anna arbetar som mental coach och är dessutom pararyttare. Anna har en otrolig livshistoria som lett fram till förståelsen för att arbeta mentalt. I detta avsnitt får ni bland annat höra om hur man kan programmera sig själv att ha Rätt Mental Inställning (RMI), hur man arbetar målinriktat och hur man kan arbeta om man fått en ridrädsla. Anna berättar också om WE (Working Equitation) och vikten av att förstå hästens beteende och hästens olika sinnen. Anna beskriver hur vi i våra signaler påverkar hästen på olika sätt. Håll i er för detta är ett riktigt dunderavsnitt, fram med papper och penna för i detta avsnitt får ni verktyg som kan användas båda i och utanför stallet.

Kolla in podden här

Prestationsångest

Detta är del två av Equipoddens miniserie med Anna Nordin och temat för veckan är prestationsångest. Vi pratar inte bara om vad som händer om man känner prestationsångest när man ska tävla utan också om man har ångest när man rider hemma och någon tittar på. Anna delar som vanligt med sig av massor av konkreta tips om vad man kan göra och varför man känner som man gör.

Kolla in podden här

Ridrädsla

Det här är del 1 av 3 i en liten miniserie om mental träning för ryttare med ryttarcoachen Anna Nordin. Ridrädsla är vanligare än vad man tror och det kan vara svårt att bli av med. I detta avsnitt möter vi Anna Nordin som arbetar som mental coach. Anna rider också dressyr och WE. Anna berättar vad som händer i oss när vi blir rädda, hur vi påverkar hästen, när man ska ta hjälp och vilken typ av hjälp man kan få. Missa inte detta grymma avsnitt!

Kolla in podden här

Sätt mål för att lyckas

Dags för tredje och sista avsnittet i Equipoddens miniserie med Anna Nordin. I detta avsnitt pratar vi om hur man arbetar med mål på ett framgångsrikt sätt. Att sätta upp mål och att arbeta aktivt med mål är a och o om man vill lyckas. I detta avsnitt guidar Anna oss igenom hur man gör en nulägesanalys, hur man ska sätta upp mål, delmål och vilka framgångstrategier man kan använda för att nå sina mål. Så vill du utvecklas som person/ryttare/partner/vän eller egentligen vad som helst så är detta avsnittet för dig.

Kolla in podden här