Tjänster

Tjänster som Anna erbjuder.
Intresserad av tidigare kunders recensioner?

Föreläsningar & kurser

En bild på Anna som håller i en benprotes

Anna erbjuder föreläsningar, workshops och kurser för företag och föreningar. Innehållet skräddarsys efter önskemål och behov. Specialområden är personlig utveckling, vikten av RMI (Rätt Mental Inställning) och mental träning. För ridklubbar erbjuds även kurser specialiserade för ryttare om mental träning, hantering av prestationsångest/ridrädsla, hästars sinnen och beteende samt inom working equitation (WE).

Föreläsningar

Anna erbjuder föreläsningar för företag inom bland annat vikten av rätt mental inställning (RMI), teambuilding, mental träning, att komma igen efter en livskris, att övervinna hinder. En workshop läggs upp efter de behov som finns, läs mer för exempel. Workshopen kan också med fördel kombineras med en inspirerande föreläsning och/eller coaching, individuellt eller i grupp.

Anna har sitt liv med olyckan, vägen tillbaka, ny livsfilosofi/ inställning, mötet med fördomar och att ha storslagna mål (som Paralympics) som röd tråd.

Med lite drama, mycket humor och igenkännande berättelser talar hon om vikten av rätt mental inställning och hur den egna övertygelsen kan försätta berg. Kraften finns inom oss, vi behöver bara lita på den.

Anna berättar också om hur våra valda sanningar styr oss och avgör hur långt vi kan komma – därför gäller det att välja dem med omsorg.

Vi behöver även lära oss känna igen de inre tvivlen och veta hur vi sjasar iväg dem. De vill behålla allt som det är, och vill vi framåt behöver vi lära oss att sluta lyssna på deras nonsens.

Andra viktiga områden som kan tas upp är effektivt målarbete, konsten att ge feedback, hur man gör problemskapare till problemlösare, att frigöra sina resurser genom att skilja på person och prestation, att ha och att möta fördomar, att övervinna egna tvivel – och andras, ett vinnande ledarskap.

Annas mål är att åhörarna ska fyllas av inspiration och inre drivkraft, samt en nyfikenhet på att utmana de egna mentala hindren.

Föreläsningarna passar företag, föreningar, skolor, ridskolor, tävlingsryttare och andra idrottare. De kan kombineras med workshops med skräddarsytt innehåll efter önskemål och behov. Bara du sätter gränserna…

Sådan är Anna Nordin som talare:

Anna är en inspirerande föreläsare med ett tydligt budskap – du kan vad du vill kunna, så våga vilja! Hon är omtalad för sin härliga energi, sitt medryckande sätt och sina pedagogiska färdigheter att visa vad hon menar. Åhöraren blir mycket engagerad och finner i Anna en enastående föreläsare som lämnar ett avtryck som består.

Workshops & kurser – främjar både individen och gruppen

Att tillsammans sitta ner och fundera över sina mål, både individuella och gruppens, främjar både individen och arbetsgruppen/laget. När man delar med sig av drömmar och mål, styrkor, förbättringsområden och önskningar stärks lagandan samtidigt som motivationen och energin hos alla i gruppen höjs. Man får värdefulla tips och en känsla av att höra ihop.

Workshop och kurser läggs upp efter de behov som finns och kan till exempel innehålla:

• Effektivt målarbete – för individ och/eller grupp/lag

• Konsten att ge feedback

• Valda sanningar – välj dem medvetet

• Skilj på person och prestation – för bästa resultat

• Gemensamma målsättningar för arbetsgruppen/laget

• Kartläggning av  styrkor och förbättringsområden

• Upplägg av strategi och hållpunkter för arbetsgruppens/lagets gemensamma utveckling och förbättrade resultat.

Workshoparna kan med fördel kombineras med ett inspirerande föredrag och coaching, individuellt eller i grupp.

Bland kunderna finns bland annat Mekonomen, där Anna höll en hel utbildningsserie innehållande föredrag, workshop och individuell coaching av deras affärschefer och verkstadskonsulenter. Scrolla ner på sidan för att se fler recensioner.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Coachsamtal

En kvinna som tittar ut mot havet

Genom coaching kan du få hjälp med både målsättning, fokusering och genomförande. Jag är katalysatorn som gör att du hittar både viljan och kraften att genomföra dina mål. Allt du behöver finns inom dig och tillsammans plockar vi fram det. Coaching är en effektiv metod för så väl karriärmål, som att hantera förändringar, om du vill prestera bättre eller komma över mentala hinder, som rädsla.

Du är förare och bestämmer vart du ska åka, du väljer väg och hastighet. Jag är din kartläsare som hjälper dig att hitta vägar förbi hindren, att hålla kursen och nå fram till målet för resan.

Jag är diplomerad coach enligt ICF´s (International Coach Federation) kriterier och har vidareutbildat mig för ACC-certifiering. Jag är också certifierad i Prestationsutveckling genom kommunikation, en utbildning som ges av Riksidrottsförbundet för utvalda elitidrottare och elittränare.

Jag erbjuder coaching individuellt och i grupp. Oavsett om du vill utvecklas på det personliga planet, det yrkesmässiga eller arbeta med helt andra mål så passar coaching. Om du bara känner för förändring men inte har något specifikt mål ännu så kommer coaching att kunna hjälpa dig.

Coaching är ett partnerskap mellan dig som klient och mig som coach. Med stöd av mig kan du ta fram hela din potential och skapa förutsättningar för den förändring du vill ha i ditt liv. Jag tar människor från där de är till dit de vill – till deras drömmar och mål.

Under ett första möte eller telefonsamtal går vi tillsammans igenom förutsättningar och ömsesidiga förväntningar. Vi kommer överens om mål och tidsperspektiv för coachingen. Varje möte/samtal består av 45 minuters samtal och/eller övning som resulterar i en handlingsplan för den förändring du önskar. Vi jobbar med långsiktiga och kortsiktiga mål, små och stora frågor – allt efter din egen önskan och behov.

Se till att du ger dig själv bästa förutsättningar för att lyckas med vad du vill. Jag hjälper dig gärna på vägen! Hör av dig så kan vi prata vidare om vad coaching kan ge just dig.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Kurs för att hantera din ridrädsla

Anna Nordin med brun häst

Får du en klump i magen när du ska rida? Händer det att du avstår att rida på grund av oro? Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som kan hända och förtar glädjen? – Då är det här kursen för dig! Teori kombinerat med hästpass, både avsuttna, och för den som vill kan man även boka till uppsuttna hästpass.

Du kommer lära dig:

• Du får lära dig hur rädslan fungerar och du får även lära dig mentala tekniker för att hantera rädslan och hitta tillbaka till glädjen.

• Du får veta varför det vanligaste rådet ”rid trots att du är rädd så går det över” inte fungerar.

• Du får ökad kunskap om varför hästar gör som de gör, och hur du kan påverka det, både omedvetet men framförallt medvetet.

• Du får också hjälp att bygga upp din egen plan från rädsla till glädje. Under kursen varvas teoretiska pass med hästpass. Under hästpassen väljer du själv om du vill arbeta från marken, uppsuttet eller en blandning. Oavsett val kommer du ha nya verktyg med dig hem.

Information:

Hästarna som används under kursen är gårdens trevliga lusitanos. Vill du ta med din egen häst går det också bra och den får då en box och tillgång till gästhage. Det finns inga krav på att du rider under kursen, utan allt anpassas till respektive persons aktuella situation. Oavsett vilket, så kommer du ha nytta och glädje av kursen på din väg att hantera rädslan.

Kursen leds av Anna Nordin, professionell ryttarcoach. Anna är också författare till boken ”Hjälp, jag ska rida!” och har under många år hjälpt ryttare med ridrädsla att hitta tillbaka till glädjen i ridningen. Boken ingår också i kursavgiften.

Anna Nordin är diplomerad coach och en uppskattad föreläsare. Hon har universitetsutbildning inom idrottspsykologi och har även tävlingsmeriter på internationell nivå i så väl paradressyr som working equitation.

Kursinnehåll:

Kursen består av både teoripass och hästpass. Hästpassen är avsuttna och är inriktade på att ge kunskaper om hur hästar fungerar och uppfattar sin omvärld, samt hur vi kan påverka dem med vårt kroppsspråk och vår hantering. Det finns också möjlighet att boka uppsuttna hästpass som komplement för den som vill.

Teoripassen har följande innehåll: Vad är rädsla/vad händer i kropp och knopp, verktyg för att hantera ridrädsla (trappan, min/max, kompass), upprättande av egna mål och utarbetande av egen handlingsplan, eget arbete med individuella mål och handlingsplan, föreläsning om Hästens sinnen & beteende, hästhantering och ridning, anspänning/anspänningsreglering och avslappningsövningar, reflektioner, insikter och frågor, egen plan för de närmaste 3 månaderna efter kursen.

Boken "Hjälp, jag ska rida!" ingår i kursavgiften.

Genom att klicka på boka-knappen kan du skicka ett mail för att få mer information om aktuella kursdatum.

Kursen kan även arrangeras hos er, maila för att se över möjligheterna.

Frågor kring kursinnehållet besvaras av Anna Nordin: anna@capactiva.se och kring anläggningen av Katarina Eningsjö. katarina@rotbrunna.se

Anläggningen: Rotbrunna Häst & Kursgård ligger strax utanför Enköping. Ni bor i trevliga dubbel- eller enkelrum på anläggningen med helpension. Det ingår fika och lunch under dagarna samt en middag.

För de som önskar rida har vi en maxvikt på ca 80 kg.
Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

WE-ekend

horse cantering over bridge

Under en helg ligger allt fokus på WE – working equitation. Kursen passar lika bra för dig med höga tävlingsambitioner som för dig som rider WE för att det är roligt eller testar för första gången. WE går att anpassa till alla nivåer, så att alla hästar och ryttare har roligt och utvecklas!

Under en WEekend får du både träna working equitation tillsammans med din häst och ta del av värdefull teoretisk kunskap kring hinderteknik och bantaktik. Du kan välja mellan att rida 4 pass i grupp, eller 2 pass i grupp och 2 individuella pass.

Upplägg:
• Teori där deltagarna kan ha önskemål på tema efter vad just du behöver; t ex grunderna i WE, hindertaktik för specifika hinder eller speedtaktik.

• 4 ridpass per ekipage:


Alt A:
– 4 pass i grupp om tre eller fyra


Alt B (– max 3 platser):
– 2 i grupp om tre eller fyra
– 2 individuella pass.

Meddela gärna ev önskat tema för träning och/el teori vid anmälan.

För den som vill kan man komplettera med övernattning för häst och ryttare.

Det kan också finna möjlighet att hyra en WE-erfaren lusitano (maxvikt 80 kg).

Kontakta Katarina vid intresse för övernattning och/eller hästhyra; katarina@rotbrunna.se.

Genom att klicka på boka-knappen kan du se när nästa tillfälle för kursen är.

Kursupplägget kan även bokas till er egen anläggning, finns intresse för det så skicka ett mail: anna@enastaende.se

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

WE-träning i grupp

En människa rider en häst

Working Equitation, WE, är grenen som kombinerar precision med fartfylld fläkt och låter häst och ryttare bli ett samspelt team. Ett gott horsemanship är nödvändigt för att lyckas. Många ryttare får en aha-upplevelse när övningarna i sig själva snabbt avslöjar om hjälperna ges på rätt sätt och med rätt timing.

Anna har egna internationella meriter i WE, med Europamästerskap 2010 i Italien. Hon anlitas flitigt för att visa upp WE som gren, introducera ridlärare till hur de kan använda det i undervisningen på ridskolan och som tränare för ekipage från prova-på-stadiet till elitnivå. Hon har suttit i Ridsportförbundets WE-kommitté  och deltagit i framtagningen av ett svenskt tävlingsreglemente. Hon har också skrivit häftet ”Så bygger och rider du WE-hindren”.

Klicka på Boka-knappen för att se aktuella träningar. Vill du eller din klubb arrangera egna träningar, så skicka ett mail: anna@enastaende.se

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Individuell Ridträning

Anna rider svart häst

Vill du utvecklas tillsammans med din häst? Jag har individuella träningar i Enköping i både dressyr och working equitation. Vill du träna WE i grupp kan du även komma till min träningar på Rotbrunna Gård, Enköping. Där går det även att hyra en WE-erfaren lusitano till träningarna. Har du långt till Enköping kanske det passar dig bättre att träna på distans via videosamtal.

Anna Nordin är en uppskattad tränare i både WE och dressyr. Hon är landslagsryttare i para-dressyr (2003-2008, 2010 – 2016) samt tidigare landslagsryttare i Working Equitation (2009-2010) med starter i såväl NM, EM som VM. Anna tävlar också dressyr bland ”friska” ryttare i svår klass dressyr och vann SM-guld samt NM 4:a 2014, SM-brons 2016 i para-dressyr. Förutom tränaruppdraget arbetar Anna som mental tränare med föreläsningar, kurser och individuell coaching, både i Sverige och internationellt.

Har du långt till Enköping kanske det passar dig bättre att träna på distans via videosamtal? Då är du välkommen att boka in ditt träningspass via bokningskalendern eller i Ridesum.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Föreläsning: Förstå Hästen

none

Upptäck hur hästen uppfattar sin omvärld – om hästens sinnen och beteende. En av våra mest populära föreläsningar.

En föreläsning om hur hästens sinnen skiljer sig från våra och hur sinnena samt hästarnas beteende formats för att passa deras liv som betande flyktdjur i flock. Föreläsningen tar också upp hur vi kan använda denna kunskap i hantering och ridning för att bli bättre och tryggare ryttare och få en bättre relation med vår häst. Genom att klicka på boka-knappen kan du se när nästa tillfälle för föreläsningen är. Vill du eller din klubb arrangera föreläsningen, så skicka ett mail: anna@enastaende.se

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Föreläsning: Det blir som jag tänker

none

Bli din egen bästa coach – lär dig välja tankar som hjälper istället för stjälper! En av kurserna i vår serie med mental träning för ryttare.

Våra tankar påverkar hur vi känner och hur vi presterar – de lägger grunden för vad vi klarar och hur vi upplever de situationer vi hamnar i. Därför gäller det att vi blir medvetna om dem, och lär oss att välja tankar som hjälper oss att få tillgång till hela vår förmåga. Genom att klicka på boka-knappen kan du se när nästa tillfälle för föreläsningen är. Vill du eller din klubb arrangera föreläsningen, så skicka ett mail: anna@enastaende.se

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Föreläsning: Konsten att vara lagom nervös

none

Få fjärilarna i magen att flyga i ordnad formation – konsten att vara lagom nervös. En av kurserna i vår serie med mental träning för ryttare.

Vår anspänningsnivå varierar och den påverkar hur bra vi kan utföra olika saker. När vi blir medvetna om vår anspänningsnivå, och hur den påverkar oss i olika situationer, kan vi också lära oss att vara lagom nervösa. Det vill säga att medvetet skapa den anspänningsnivå som passar bäst för det vi ska göra. Tillsammans med hästen, som är expert på att uppfatta nervositet hos sin omgivning, blir det extra viktigt. Genom att klicka på boka-knappen kan du se när nästa tillfälle för föreläsningen är. Vill du eller din klubb arrangera föreläsningen, så skicka ett mail: anna@enastaende.se

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Webbkurser

bild av hemsida

Kolla in vår skola – Top of Mind Academy – för webbkurser inom mental träning för ryttare, hästkunskap och ridträning. I Läs mer-avsnittet under respektive kurs finns en länk till webbkursen, där du kan läsa mer och köpa den.

Anna Nordin har en gedigen utbildning inom både idrottspsykologi och hästetologi. I Top of Mind Academy delar hon med sig av sina kunskaper genom olika webbkurser och poddavsnitt. Kursutbudet utvecklas och utvidgas hela tiden. Du hittar kurser som Ridrädsla, Förstå Hästen, Effektivt målarbete, Grundkurs i WE.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Webbkurs om ridrädsla – få hjälp på distans!

Anna Nordin rider en brun häst

I webbkursen får du fem video-föreläsningar som bland annat tar upp hur rädsla fungerar och hur du kan lära dig ta kontrollen över tankar och kropp. Du får också användbara verktyg samt en ökad kunskap om hästars beteende som gör dig tryggare.

Får du en klump i magen när du ska rida? Händer det att du avstår att rida på grund av oro? Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som kan hända och förtar glädjen? Då är det här kursen för dig!

För att börja din resa behöver du veta vart du parkerat bilen. Kursen inleds med att du får undersöka hur din rädsla yttrar sig. Du får verktyg för att mota den redan innan den fått fäste.

Du får konkreta verktyg för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskeläge. Vad skulle du göra om du inte var rädd? Vad drömmer du om att klara och känna glädje och trygghet medan du gör det?

Kursen ger dig också inblick i hur hästens sinnen och beteende skiljer sig från våra. Med den kunskapen blir du tryggare i din samvaro med hästen och kan förutse och planera hur du vill hantera olika situationer. Du påverkar alltid din häst – se till att kunna använda det till din fördel.

Du kan också välja att kombinera kursen med boken "Hjälp, jag ska rida!" och/eller coachsamtal. Klicka HÄR för att komma direkt till kursen, där du kan läsa mer om den och köpa den.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Webbkursen Förstå Hästen

2 hästar

Hästarnas värld är inte som vår. Hur kommer det sig att hästen inte hör bilen bakom er, men kan reagera på ljud som är jättelångt borta? Varför undviker hästar att gå i vattenpölar? Var på kroppen har hästen bättre känsel än vi har i våra fingertoppar? Under kursen får du svar på de här frågorna och en massa andra. Du får också lära dig hur du får en häst som är svår att leda att bli lugn igen – med ditt kroppsspråk. Samt hur du kan få din häst att gå förbi ”det farliga hörnet” utan att reagera.

När vi förstår ”hästarnas värld” kan vi också hantera dem på ett sätt som ger dem tillit att följa våra instruktioner även när de strider mot deras instinkter som flyktdjur. Kursen går igenom hästens sinnen – och hur de skiljer sig från våra. Du får också veta mer om vad som styr hästens liv och beteende. Kursen tar även upp hur du kan använda dig av denna kunskap i både hantering och ridning – för att bli en både bättre och tryggare ryttare. Du får konkreta tips för att lugna en stressad häst och för hur du med ditt kroppsspråk kan påverka hästen.

Klicka HÄR för att komma direkt till kursen, där du kan läsa mer om den och köpa den.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Webbkurs om Effektivt Målarbete

SM-guld, rosett, segertäcke

Webbkursen lär dig att sätta effektiva mål – som skapar motivation och drivkraft. Oavsett om du vill prestera bättre på tävling eller komma över en rädsla kommer du att få en skjuts framåt i din utveckling!

Du får lära dig att göra en nulägesanalys – för att kunna börja resan mot målet behöver du veta vart du parkerat bilen. Du får också veta hur du gör handlingsplanen – din karta för att ta dig till målet. Genom att få veta hur du gör en konstruktiv utvärdering tar du dig snabbare till målet och har roligare på vägen!

Bli en bättre ryttare med mental träning!

Oavsett idrott säger man att den mentala biten står för minst 50% av prestationen – och i grenar som ridsport och golf så mycket som 90%!

Ofta är det just den mentala biten som är vår största begränsning – kanske för att det är den vi tränar minst.

Ta chansen att bli bättre på de bitar av din prestationsförmåga som inte tränas på hästryggen. Klicka HÄR för att komma direkt till kursen, där du kan läsa mer om den och köpa den.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Webbkurs om WE

häst och ryttare över bro

Lär dig rida WE – Working Equitation! WE är grenen som kombinerar fart, fläkt – och lydnad. Du och din häst blir mer samspelta och du får träna på att vara precis och tajmad i din hjälpgivning.

Webbkursen lär dig vad WE ger ryttaren, hästen och ekipaget. Du får lära dig mer om de tre momenten som ingår i en WE-tävling. Du får lära dig mer om WE:s karaktärshinder och hur du rider dem. 3 videoföreläsningar om totalt 47 minuter. 6 videos som visar genomförandet av några karaktärshinder.

Att WE dessutom hjälper dig att träna svåra dressyrrörelser som galoppombyten och samling är en bonus! Du och din häst blir ett sammansvetsat team som klarar utmaningar som läskiga domarbord och farliga hinderinfångare.

Klicka HÄR för att komma direkt till kursen, där du kan läsa mer om den och köpa den.

Läs mer
Dropdown icon menu
Kontakt

Kundrecensioner

“Vilken inspiration! Om vi utan funktionsnedsättning hade hälften av den viljan, ödmjukheten och respekten för vår yrkesutövning som Anna besitter, hade vi inga hinder för att nå de mål vi själva sätter upp. Att förmedla sin kunskap på det sätt Anna gör, är få förunnat.

Eva Myrgren, ordförande Gävleborgs Ridsportförbund

Jag har ridit i ca 30 år men aldrig haft en tydlig långsiktig plan med min ridning.  Även fast jag i mitt jobb arbetar med att årligen ta fram och följa upp målsättningar. Till viss del för att ridningen inte skulle bli för prestationsinriktad då det är min hobby där jag vill ladda batterierna.

Men efter att ha lyssnat på en pod där Anna beskriver sin syn på målsättningsarbete så bestämde jag mig för att ta hjälp. Jag har ju upplevt att jag är lite osäker på hur jag ska ta min ridning till nästa nivå och hur jag ska hitta en balans mellan mitt hästliv och mitt familjeliv.

Annas upplägg gav mig möjlighet att reflektera över min ridning ur flera perspektiv.

Från våra samtal fick jag med mig vad jag ska fokusera på och i vilken ordning. Tillsammans kom vi till exempel fram till en hel del praktiska lösningar som ska ge mig mer tid för träning istället för tidskrävande skötsel. Och det bästa av allt är att vi satte en tidsgräns för när saker ska vara gjorda.

De praktiska tipsen och att Anna hela tiden såg till att jag fick svara på när mina aktiviteter ska vara klara var väldigt givande för mig.

Det börjar det bli dags att göra min första översyn av mina mål. Då känns det tryggt att det i kursen ingår mallar så att jag steg för steg kan göra om jobbet själv. Men jag planerar att även fortsättningsvis komplettera mitt kommande målsättningsarbete med coachsamtal, då det kändes så bra att bolla mina tankar med någon som bara ser möjligheter.

Ulrika Lindblom, ryttare

”Anna har myntat ett nytt sätt att tänka hos oss. Föredraget var en ögonöppnare som gav oss nya infallsvinklar. Det är också lätt att referera tillbaka till det och på så sätt påminna oss om att våga tänka utanför de invanda spåren. När någon nu säger ”Road closed” vet alla vad personen menar – vi behöver öppna för ”utanför boxen-tänket”. Workshopen och den individuella coachingen gav oss insikter i att rätt mental inställning förändrar allt. Deltagarna såg sina egna möjligheter och sitt eget ansvar i vår utveckling.”

Magnus Blommé, försäljningschef B2B Mekonomen Finland

Jag hade länge känslan av att jag stod och trampade på samma ställe men jag visste inte heller vad jag ville, eller vart jag ville. I januari hade jag första coachsamtalet med Anna och nu i maj har jag fått ett nytt jobb. Att få få säga högt vad jag drömmer om, berätta om mina tvivel och begränsningar har gjort att jag tagit flera steg framåt i rätt riktning.


Med en självklar röst har Anna sagt att det är klart att jag kan få det jag drömmer om. Oavsett om det var att hitta en partner, en karriär eller ett hus på landet så har jag börjat släppa på mina tvivel och mina begränsningar. Hur Anna gör för att vända på mina argument kring ”jag kan inte” till att ”jag kan och det går” vet jag inte. Däremot vet jag att Anna lyssnar, vägleder och pushar för att jag ska nå mina mål- vilket jag har gjort med hennes hjälp.

Sara Nordgren

”Inspirerande föreläsare med en otrolig energi som spred sig bland oss deltagare.”

”Workshopen var jättebra, där ser man hur svårt det är att ge feedback och hur lätt det är att missförstås. Ordens betydelse samt kroppsspråket.”

”Alla har fått en energikick och börjar tänka innan man slänger ut orden.”

”Tack snälla Anna. Jag som har haft Dig tidigare vet ju att energin inte försvinner efter föreläsningen utan den följer med hela tiden. Har gjort det sedan första föreläsningen jag hörde och jag tänker dagligen på dina ord.”

‍Sagt om föredrag & workshops hos ISP, sammanfattat av Ann-Katrin Öhrn

Anna har hjälpt mig att nå mina mål. Vi har jobbat med mental träning och verktyg för att jag ska kunna nå mina uppsatta mål. En mycket viktig och värdefull träning för att hitta fokus och nå dit man vill.

Jag har fått tillit till mig själv och till min häst och vågar lita på min häst. Ett stort plus är att Anna själv är tävlingsryttare och känner till det vi pratar om.

Har även fått ny ”hästkännedom” hur hästar tänker, mycket intressant och värdefullt i alla hantering av hästar.

Rekommenderar varmt Anna till dig som vill utvecklas med din häst och nå dina mål.

Katrin Wannerek, tävlingsryttare dressyr

Coachingen har hjälpt att ta mig över en spirande rädsla. Nu rider jag med mer medvetenhet och jag hinner leta efter ryttarkänslan och känna samspelet med hästen. Genom coaching har jag utvecklats rejält som ryttare men även i mitt dagliga liv. Jag har fått handfasta och kunniga råd för att förbättra min ridning, vilka jag använt uppsuttet, och tips för att ta fasta på det som fungerar bra.

Mathilda Åberg, ryttare ridskola

Utan coaching från Anna så hade jag sålt sadeln och gett upp ridningen för gott, men med hjälp av verktygen som hon gav mig att jobba med så har jag hittat längtan efter att få rida igen. Kombinationen att åka tillsammans med min häst på kurs hos Anna och jobba vidare hemma har för mig varit en framgångsrik lösning.

Anna har förmågan att lyssna in och förstå. När jag sedan sitter på hästen så är det en otrolig trygghet att veta att vi förstår varandras språk.

Eva Fredriksson, ryttare